– VI har ett 30-tal medlemmar i föreningen är den minsta pensionärsföreningen i Kinda. Men vi har stor uppslutning på våra samlingar som under hösten är sex till antalet, säger föreningens ordförande Britt Ericsson.

Riksförbundet Pensionärsgemenskap (RPG) är en rikstäckande, partipolitiskt obunden pensionärsorganisation som är öppen för alla oavsett livsåskådning.

– Som medlem stöder man en organisation som aktivt påverkar beslutsfattare som företräder riksdag, regering samt pensionärsråd inom landsting, regioner och kommuner, säger Britt Ericsson.

Artikelbild

| Britt ERicsson är ordförnde i RPG i Rimforsa

Alla är välkomna på samlingarna i Rimforsa, inte bara medlemmar och pensionärer. I torsdags kom ett 25-tal personer till Missionskyrkan i Rimforsa för att lyssna på Carl-Jan Kälevall som var dagens gäst och han berättade under temat "Samhället, människorna och profilerna".

Carl-Jan inledde med att prata om de första husen i Rimforsa, en byggnation som tog fart när järnvägen byggdes.

– År 1902 kom järnvägen. I Tjärstad socken bodde på den tiden 2 700 personer på landsbygden och 400 i Rimforsa, idag är det precis tvärtom.

År 1967 började Carl-Jan Kälevall på sparbanken i Rimforsa.

Artikelbild

| Skänkta vinster till lotterierna

– Under min tid på banken träffade jag många profiler. "Ranke", "Lill-Frasse", "Gigge" och "Kalle Sirap" för att nämna några, sa Carl-Jan och berättade en hel del roliga episoder i samband med dessa personligheter.

RPG:s samling avslutades med dragning av lotterierna där alla vinster var skänkta.