– Vi har diskuterat det här i några år men inte riktigt kommit till skott. Nu har vi det och det ska bli spännande med en helt ny julmarknad i Horn, säger Kristina Kallström.

Tjejerna i Horn/Hycklinge IF som står bakom arrangemanget är utöver Kristina Kallström, Veronica Borg, Eva Ekeroth. Ida Klingstedt och syskontrion Pia, Marita och Angelica Lingefelt.

– Vi har även funderat på hur vi ska kunna använda Idrottsparken på vintern och en julmarknad är ju perfekt där. Sedan blir några kronor till Horn-Hycklinge IF också. Det behövs pengar för att rusta opp i parken, säger Veronica Borg.

Onsdagskvällen kommer att bjuda på julmusik av Horn-bandet Gringos som består av Frank Roshamn, Patrik Larsson, Ulf Herrström, Charles Roshamn och Lar Jonsson.

– Både tomtefar och tomtemor kommer att finnas på plats och de tar emot önskelistor från barnen och tomten tar emot nappar till sina egna små nissar, säger Krsitina Kallström.

Ett 25-tal hantverkare kommer att sälja allt från godis till slöjdalster, julkransar, handvävda mattor och ostkakor.

– Det blir servering med hembakat och kaffe, skinksmörgås och korv med bröd, säger Veronica Borg.

– Och givetvis blir det glögg och pepparkaka. Vi kommer även att ha ett lotteri med julpaket. Jag hoppas på att det blir en trivsam kväll, avslutar Kristina Kallström.

lars-goran.bexell@vtkp.se