Traditionen med en sommarvecka i Norra Vi fortsätter och i år firar de 15-årsjubileum.

Bakom evenemanget står Norra Vis hembygdsförening och ordförande är Gertrud Månsson Falk som är nöjd med årets program.

– Vi försöker variera det så mycket som möjligt varje år för att det ska kunna tilltala både yngre och äldre, och det tycker jag att vi har lyckats med, säger hon.

Artikelbild

| Gertrud Månsson Falk har varit förenings ordförande i sju år.

I år ligger stort fokus på närproducerad mat och lokalt hantverk. Den tidigare riksdagsmannen Staffan Danielsson var på plats under måndagen för att hålla ett föredrag om fördelarna med att välja ekologisk mat. Att fokusera på det lokala är en del av ett projekt som pågår under 2019 och 2020, så nästa års program av sommarveckan kommer att ha ett liknande tema.

Onsdagen blir helt tillägnad barnen då det är just barnens dag. Då kommer det bland annat att anordnas fiskdamm, lekar och ansiktsmålning.

Under resten av veckan sker aktiviteter, som exempelvis guidade visningar av trädgården vid herrgården Ribbingshov.

För Gertrud Månsson Falk och de andra i föreningens styrelse är detta årets höjdpunkt och det som de jobbar för under hela året.

Artikelbild

| Norra Vis hembygdsförenings ordförande Gertrud Månsson Falk tycker att detta är någonting alldeles speciellt.

– Det är så härligt att alla är så engagerade och hjälpsamma. Alla vill verkligen att det här ska bli bra, säger Gertrud Månsson Falk.

Under de 15 åren som sommarveckan har pågått nu så har Gertrud varit med på de senaste tio. Fortsättningsvis hoppas hon att det fina vädret fortsätter och att det blir en lyckad vecka.