Populära matkvällar fortsätter

Sätt ett kryss i almanackan den 26 september och 6 november. Då bjuder föreningen Kindamat in till nya temakvällar i Kuben i Kisa.

Som vid tidigare temakvällar blir det provsmakning.

Som vid tidigare temakvällar blir det provsmakning.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2018-09-11 21:50

Först ut är Henrik Ennart, vetenskapsjournalist och författare med inriktning på mat, livsstil och hälsa.

I böcker och TV-program har han skildrat hur mat påverkar vår hälsa och vårt åldrande. Bland annat från platser på jorden, så kallade blå zoner, där människor når hög ålder med hälsan i behåll.

Henrik Ennart är bara en i mängden av profiler som Kindamat lyckats locka till sina temakvällar som inleddes hösten 2016.

Bland kända föreläsare märks stjärnkocken Tareq Taylor och vetenskapsjournalist Henrik Ekman.

Syftet från Kindamats sida är att behålla den vackra miljön med det öppna landskapet i Kinda, säger Barbro Bragée, ordförande i Kindamat.

– Vi har höga ambitioner och syftet är att behålla vår vackra miljö i Kinda.

Målet med matkvällarna är också att värna om människors hälsa och att höja graden av självförsörjning.

– Vi har många producenter av grönsaker, kött och ägg, men vi vill ha fler livsmedelsföretag som förädlar produkterna.

Höstens andra temakväll handlar om honung. Lotta Fabricius Kristiansen är huvudtalare under rubriken ”Honung, blommor och bipollinering en viktig motor för livsmedelsproduktion”.

Under kvällen medverkar även Andreas Nylén, kommunkock i Kinda och årets Hagadahlskock 2018, berättar om sin matlagning i Kinda.

Det borgar för att det även blir provsmakning för publiken. Ett uppskattat inslag vid samtliga temakvällar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om