– Vi befinner oss i en period av förändring, inte bara på lokal nivå, utan världen över. Allt har börjat snurra, inte alltid åt rätt håll, men själv brinner jag för hållbarhet och drivs väldigt starkt av de globala målen i Agenda 2030. Min dröm är att vi ska skapa en hållbar tillväxt tillsammans i hela Kinda, säger Växtkraft Kindas nya vd när vår tidning träffar henne, mitt under hennes första arbetsdag.

Under några månaders tid har hon, med stöd av företrädaren Roland Frithiofsson, styrelsens ordförande Veronica Eriksson och Nyföretagarcentrums Eva Torell, förberett sig inför rollen som vd och växtkraftmotor. Hon har träffat politiker, kommunens ledning och företag, dessutom har en aktivitetsplan påbörjats som redan nu är relativt välfylld. Bland annat stundar ett medlemsmöte.

– Jag har fått så mycket stöd från alla under min inkörningsperiod så jag känner mig verkligen hedrad och trygg i min roll. Jag är inte ensam i det här, alla strävar efter samma mål, lite som en tandemcykel. Alla trampar tillsammans och då blir det betydligt roligare, berättar varumärkesstrategen som är före detta styrelseledamot i Östsvenska handelskammaren och dessutom drivit den välrenommerade Linköpingsrestaurangen Stångs Magasin i fyra händelsrika år.

Artikelbild

Andreea Bernicus cv är välfyllt, bland annat som forskare inom antropologi, sociologi och bild, och det som lockade henne till Kinda var en vilja att påverka, en vilja att komma närmare företagens verksamhet.

– I Östsvenska handelskammaren hade jag ett helikopterperspektiv men med det här uppdraget får jag verkligen komma ner och jobba på golvet. Jag såg det som en bra möjlighet och det är särskilt spännande här i Kinda som är en av Östergötlands mest företagstäta kommuner, berättar hon.

Hennes första dag på det nya jobbet var intensiv och nu har hon som mål att upptäcka kommunen ytterligare, gärna tillsammans med några av de cirka 1 200 Kindaföretagen.

– Jag vill ge alla företag i kommunen möjlighet att visa mig deras Kinda. Hur företaget är, vad de har för medarbetare och hur produktionen ser ut? Alla företag som är intresserade får gärna kontakta oss, säger växtkraftmotorn och avslutar:

Artikelbild

– Jag är otroligt taggad och ser fram emot en spännande framtid i Kinda. Det ska bli helt fantastiskt att få möjlighet att upptäcka kommunen.