– Det har varit diskussioner om att bilda en förening i Södra Kinda med upptagningsområde Hycklinge, Horn och Björkfors under en längre tid. Det har inte tidigare funnits någon liknande förening, säger Jenny Franzén.

Ett 20-tal personer hade hörsammat inbjudan om ett allmänt möte i Höganlid i Hycklinge i söndags eftermiddag med målet att bilda en förening för hästintresserade. Och att bilda Södra Kinda Hästförening klubbades utan några som helst diskussioner.

Tidigare under hösten skickades en förfrågan ut om det fanns något intresse för en hästförening och det fanns det. Vips hade man fått ihop ett 25-tal medlemmar.

Artikelbild

| Karolina Jönsson valdes till föreningens ordförande

Som ordförande att leda föreningen fram till årsmötet i vår valdes Karolina Jönsson och till kassör och sekreterare valdes Björn Jönsson respektive Jenny Franzén. Övriga i styrelsen är Elin Karlsson, Amanda Boström, Mirjam Stappe och Hans Karlsson.

Mötet antog föreningens verksamhetsplan som innebär att styrelsen ska registrera och officiellt bilda föreningen. Man ska upprätta en administration organisation och medverka till genomförande av en hästtävling per termin samt anordna en föreläsning eller workshop inom intressesfären. Verksamheten kommer att bedrivas vid Stall Råshult, utanför Hycklinge.

Beslut togs om att föreningen ska arrangera en julshow och en familjedag på anläggningen i Råshult.

– Det ska bli spännande att ha en hästförening i den här delen i kommunen. Nu är det bara att köra på, säger nyvalda ordförande Karolina Jönsson.