Samarbete har alltid funnits i både mindre och större skala, men nu har träblåssektionen inom Kulturskolan i Kinda startat upp ett samarbete med andra Kulturskolor i Östergötland. Under en heldag i våras träffades de i Norrköping och alla hade repeterat in vissa musikstycken för att sedan tillsammans hålla en konsert på kvällen. Mathias Engå är kulturskolechef i Kinda och ser positivt på samarbetet.

– På det här viset kan både lärare och elever samarbeta mer för att utvecklas och det är jättebra, säger han.

Lärare och elever från i stort sett samtliga kulturskolor i länet var på plats. En anledning till att det här kom igång just nu är för att kulturskolelärare från hela länet samlades i januari för att nätverka och se hur de gemensamt kan ta hjälp av varandra.

Artikelbild

| Kulturskolan i Kisa under ledning av Mathias Engå.

– Just att vi lärare ses för att hjälpas åt att utvecklas är inget nytt, men vi är glada att det blev som det blev nu. Det här är nog bara början som vi hoppas ska leda till mer samarbeten, säger Mathias Engå.

Hans stora förhoppning är att de ska få till flera möten där eleverna kan mötas i hela Östergötland för att få inspiration av andra.

Kulturskolan undervisar i dag omkring 600 elever i Kisa, Rimforsa och Horn.

Förutom musik så kan man lära sig mer om dans och teater. Mathias Engå berättar också att akrobatik kommer att tillkomma hos Kulturskolan framöver.

– Det blir en utveckling inom dans hos oss så det kommer att vara en ny spännande gren som vi kommer att väva in, säger han.