Under lördagen ordnade Kinda kommun tillsammans med ett 15-tal föreningar i Kinda en familjedag på Värgårdsskolan och Värgårdsudde. Här fick man prova på en massa olika aktiviteter helt gratis likaså sockervadd och ansiktsmålning. För en mindre peng fanns det korv och fika. Ute på Värgårdsudde höll Kinda Ridklubb till som erbjöd ponnyridning. Här fanns även Björkfors GoIF och Kisa SK och pratade orientering och för den som ville prova fanns en bana på 800 meter med 5 kontroller. Från Kisa Sportklubb fanns Kerstin Karlsson, Stig Jonsson, Kennert Rulander och Anne-Marie Damm på plats och från Björkfors GoIF, Kjell Holmström. Vid Värgårdsuddes nyanlagda badplats erbjöds fiske av Kisasjöarnas Fiskevårdsområdes Förening som representerades av Göran Lindgren. Fiskelyckan infann sig direkt för syskonen Sami och Jonna Kunnari, sex respektive två år. Sami drog upp tre mörtar och Jonna en och betet var mask.

– Vi märker att intresset för fiske ökar även bland de yngre, säger Göran Lindgren.

Åke Edelborg och Tristan Dettke från Kisa SK stod på längdbanorna och väntade på att någon skulle komma och prova löpning eller någon annan friidrottsgren.

Artikelbild

| Sami Kunnari visar upp en av mörtarna och lillasyster Jonna fiskar på

– Det är väldigt svårt att få barn- och ungdomar till att friidrotta i Kisa. Jag tränar ungdomar i Horn och där är det bättre fart, säger Åke Edelborg.

Kinda Golfklubb hade tagit Värgårdsskolans mellanstadiets skolgård i besittning och inne på konstgräset fick man prova på golf.

– Vi har ett par banor där barn- och ungdomar får prova på putt- och chipträning, säger Håkan Lennartsson, styrelseledamot i Kinda Golfklubb.

En som provade puttningen var Elias Häll och det klarade han galant efter instruktioner av Håkan Lennartsson.

Artikelbild

| Orienteringsveteraner. Fr v Kerstin Karlsson, Kjell Holmström, Kennert Rulander, Stig Jonsson och Anne-Marie Damm

På skatebanan som invigdes i mitten på juni var det fullfart och så även hos Kisa BK som hade bollekar. En hinderbana hade Kinda Alpina Klubb att ta sig igenom. Kulturskolan erbjöd dans och hos Emerentia fick man prova på sina talanger i teater. I Värgårdsskolans bibliotek var det fiskdamm och där fastnade en och en annan bok på kroken. Andra aktiviteter att prova på var beachvolleyboll och rullstolsbasket.

Jannike Johansson som under sommaren jobbar på turistbyrån i kommunkontoret hade koll på besöksantalet.

Artikelbild

| Håkan Lennartsson och Elias Häll puttränade

– Så hår långt har det kommit 100 barn och 80 vuxna, men jag hoppas att det blir 300, sa hon en timme innan familjedagen stängdes.