Orienteringstävlingen O-ringen arrangeras just nu i skogarna kring Norrköping och Finspång. En av föreningarna som är med och arrangerar tävlingarna är Björkfors GOIF som har 62 funktionärer på plats för att hjälpa till med allt i från sjukvård till vätskekontroller.

Totalt är de tolv föreningar som arrangerar O-ringen och sammanlagt är det cirka 1 300 funktionärer som är med.

– Det är en fantastisk familjeidrott där oftast hela familjer är med och är engagerade och det är roligt att se när barnen springer och föräldrarna är med som funktionärer, säger Joakim Källberg som är en av organisatörerna inom föreningen.

Mattias Nilsson är medlem i Björkfors GOIF och han har varit ansvarig för O-ringens evenemang, såsom invigningen bland annat. Bland föreningar som är med och arrangerar O-ringen så är det endast barn och ungdomar upp till 16 år som får vara med och tävla. Det är uppdelat på många olika klasser efter ålder och från Björkfors GOIF så är det omkring 20 ungdomar som kommer att delta i tävlingarna.

Senast som föreningen var med och anordnade O-ringen var 2007 när tävlingarna gick av stapeln på samma plats som i år, men då var det helt andra personer som var engagerade inom Björkfors GOIF. Joakim Källberg berättar att det var hans barn som ville prova på orientering och sedan började både Joakim och hans fru också.

– Att lägga ner så mycket tid och arbete på att evenemanget ska bli bra och sedan se att folk är nöjda, det är jätteroligt, säger Joakim Källberg.