Traditionsenligt så sitter Rotaryklubbens president på en ettårsperiod, och i tisdags höll klubben sitt presidentskifte i hembygdsgården i Kisa. Där stod det klart att det var Katla Kindestam-Nilsson som tar över rollen efter Christer Segerstéen som har suttit på presidentskapet under det senaste året.

– Det känns lite speciellt och ärofyllt, men lite pirrigt också, säger Katla Kindestam-Nilsson.

Rotaryklubben har funnits i Kisa sedan 1949 och Katla har varit medlem i sex år. Det som hon beskriver som sina hjärtefrågor under hennes tid som president gäller skola, utbildning och specialpedagogiska frågor, att alla människor ska ha rätt till den utbildning som var och en kräver.

Artikelbild

| Vid Hembygdsgården i Kisa valdes Katla Kindestam-Nilsson officiellt till ny president under tisdagen.

– Lokalt ska jag göra vad jag kan för att driva på dessa frågor lite extra och det känns jättebra, säger hon.

Christer Segerstéen avgår därmed som president och ser tillbaka på året som givande och roligt.

– Året har gått otroligt fort, men det har varit ett väldigt roligt år där vi har fått mycket gjort, säger Christer Segerstéen som har varit medlem i Rotaryklubben i tre år numera.

Det som gör att han tycker att Rotaryklubben är så bra är för att de står för allas lika värde och vill skapa förbättringar i samhället, både på regional och global nivå. Några av målen som Christer Segerstéen hade uppsatt under sin tid som president var exempelvis att klubben ska vara levande och att samtal och föredrag ska vara givande.

Artikelbild

| Katlas hjärtefrågor gäller skola och utbildning framför allt.

Men han har även fokuserat på deras verksamhet i att stötta lokala engagemang. Under flera år har de varit med och bidragit till att högstadieeleverna på Värgårdsskolan ska kunna genomföra sin resa till Liseberg i Göteborg, något som han känner sig nöjd med. Han berättar att ett annat ämne som de varit med och stöttat är kampen att utrota förlamningssjukdomen polio i världen. De har även stöttat arbetet med en shelter box, ett slags nödlägespaket som används vid katastrofsituationer.

– Det här är en betydelsefull insats som vi är stolta över, säger Christer Segerstéen.

Nu när Christer lämnar presidentposten säger han så här om sin efterträdare som president inom Rotary Kisa, Katla Kindestam-Nilsson;

– Hon har alltid 1 000 järn i elden och jag tror att det kommer att gå jättebra, säger han.