– Det känns lite konstig att det är sista året. Jag har ju varit med samtliga år och sett fram mot Eneby Rock. Det är jättesynd, säger Jenny Wall.

Jenny Wall är född och uppväxt och bor fortfarande kvar hemma hos sina föräldrar på gården utanför Kisa. Efter att hon gått ettan till sexan på Stjärneboskolan i Kisa väntade högstadiet och Värgårdsskolan.

– Jag har alltid varit intresserad av musik så att det var ganska naturligt för mig att gå i musiklass på Värgårdsskolan och det var i sjuan jag skrev min första låt, "Together", säger Jenny Wall.

Artikelbild

| Jenny Wall skrev sin första låt när hon gick i årskurs sju

Efter högstadiet följde gymnasieskolan i Linköping.

– Jag provade på lite olika gymnasieprogram, bland annat media och beteendevetenskap, nej det var inte min grej. Jag mådde inte så bra och hoppade helt enkelt av, säger Jenny Wall som sedan gick singer-songwriter på Liljeholmens folkhögskola under ett år som följdes av ytterligare ett år på konstlinjen.

Musiken har följt Jenny sedan barnsben och sitt stora genombrott fick hon för sju år sedan på Eneby Rock som arrangerades för första gången.

– Det var stort för mig och min första spelning med ett eget band, Albins. Eneby Rock ligger mig extra varmt om hjärtat. Sedan dess har det rullat på och jag har haft flera spelningar lite runt om.

Artikelbild

| Nästa vecka släpper Jenny Wall med band en ny skiva

Jenny kör i stort sett bara eget material.

– Ja, jag skriver nästan allt själv. Jag har kört några covers som jag har gjort om så att de har känts som mina egna.

Förra året gav Jenny ut fyra låtar som finns på Spotify och ligger på nätet. Låtarna finns även på skiva.

På måndag släpper hon en ny singel "Släpp mig fri".

– Den kommer att finnas enbart digitalt, säger Jenny Wall och fortsätter:

– Låten har legat på hyllan ett tag. Jag skrev den för två år sedan och var inte då en fullt utvecklad låt, nu har den blivit klar och jag har haft stor hjälp av mitt band.

Bandet består av medlemmar från Örebro och Göteborg. De är Oliwer Stenberg, piano, David Larsson, gitarr/synth, Per Eriksson, trummor, Alessandro Montanari, gitarr och Wictor Helgesson, bas.

Närmast väntar spelning nästa lördag på Eneby Rock för Jenny och bandet. Lördagen därpå står de på scenen på Eksjö stadsfest.

– Vi kommer arr repa i Örebro i helgen inför Eneby och Eksjö, säger Jenny Wall som kommer att sakna Eneby Rock.

– Ja, det kommer jag att göra. Eneby Rock är ett stort kapitel i Kindas musikhistoria och även i min egen. Jag hoppas att det i framtiden kommer att bli något likande på landsbygden.