Maida Vale kandiderar i klassen Årets Rock/Metal med sitt album Madness is too pure. Nomineringen förmedlades i ett mejl, säger Matilda Roth.

– Det var väldigt överraskande och jätte-jätte kul.

I bandet som bildades 2012–2013 ingår även Sofia Ström, Linn Johannesson och Johanna Hansson. Kvartetten har livemeriter från bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg och Umeå Open.

Men också från flera europeiska länder liksom framträdanden 2014 och 2015 vid musikfesten Eneby Rock i Västra Eneby strax utanför Kisa.

Vid P3 Guldgalan tävlar de mot grupperna Graveyard, Lucifer, Maggot Heart och Tribulation.

– Vi kanske inte är favoriter, men bara att vara nominerade räcker, säger Matilda Roth.

Artisterna tävlar om äran och ett pris i guld och glas. P3 Guld är P3:s musikpris som sammanfattar och hyllar det bästa från det gångna svenska musikåret. Galan har arrangerats sedan 2003.

Under galan delas pris ut i nio olika kategorier. I varje kategori finns det fem nominerade som är utsedda av P3 Gulds jurygrupper, sedan röstar publiken fram sin favorit i samtliga kategorier.

Röstningen startade den 28 november 2018 och avslutas 11 december. P3 Guld sänds live från Partille Arena utanför Göteborg lördagen 19 januari 2019.

Maida Vale har sin gemensamma bas i Stockholm där tjejerna arbetar eller studerar.

I höst har det inte varit så många spelningar, men i vår blir det en turnésväng till bland annat Tyskland, Frankrike och Storbritannien och några ytterligare europeiska länder.