Östergötlands Brukshästklubb bildades i januari 1979 på Åtvidabergs Hotell. Klubben samarbetar med Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen, Föreningen Nordsvenska hästen och Svensk Fjordhästföreningen. man samarbetar även med andra raser. Nyligen arrangerade Östergötlands Brukshästklubb i samarbete med Tjust Körsällskap från Västervik, en träff i Eneby Skattegård utanför Horn.

– Det var tredje gången vi var ute och åkte med häst och vagn, säger Anna Lundberg som är vice ordförande brukshästklubben.

Turen gick i Riddarhusskogen på en slinga som var 18 kilometer lång.

Artikelbild

| Kusken Lennart Bergman med lettsika halvblodet Martin och medhjälpare Bengt Mårtensson samt passagerare Arne Karlsson

– Det var blandad terräng. Vi körde på grusväg genom landsbygd, granskog och tallskog, säger Anna Lundberg.

De tre kuskarna Karl-Erik Karlsson, Lennart Bergman och Emil Ritzén höll i tömmarna på i tur och ordning ardennerhästen Kalle, lettiska halvblodet Martin och nordsvensken Totte.

Östergötlands Brukshästklubb åtar sig olika köruppdrag och anordnar olika släd- och vagnsutflykter, film- och föredragskvällar, skogs- och jordbruksdagar, ridaktiviteter samt kurser och studiecirklar.

– Dagen avslutades med korv och kaffe. Om ett år är det dags igen. Då samlas vi i Eneby Skattegård igen, säger Anna Lundberg.