KP och Corren slår samman Kisaredaktionerna till en. Och det är två taggade journalister som ser fram emot ett samgående.

– Kul att få arbetskamrater igen, och någon att bolla idéer med. Dessutom tror jag det är en fördel att vi kommer från olika tidningskulturer och har olika kontaktytor. Nu slås de samman och det borde leda till att vi kan få mer tips, säger Torbjörn Lindqvist, lokalreporter på Corren, som flyttar in till tidigare konkurrenten tvärs över torget.

Kollegan Lars Göran Bexell ser flera fördelar i sammanslagningen.

– Vi kan fördela ansvarsområden, exempelvis i den kommunala bevakningen. Det tror jag bara är bra.

Men känns det inte konstigt att släppa konkurrensen?

– Konkurrens är inte bara av godo, det kan vara stressande och det är ingen nackdel att dra åt samma håll. Vi ska försöka hålla nerven uppe ändå, säger Torbjörn Lindqvist.

I papperstidningen är grundkonceptet två lokalsidor från Kisa i Kinda-Posten, en sida i Corren. Lars-Göran Bexell tycker att det är positivt att Kinda kommun och Kisa som ort fortfarande har kvar lokal bevakning.

– Det handlar om överlevnad. Det finns kommuner inte så långt härifrån som vare sig har lokalredaktion eller lokaltidning.

Tips från allmänheten är något de två rutinerade journalisterna poängterar att de välkomnar.

– Tipsa oss om allt. Stort som smått. Vår ambition är att leverera bra, nära och lokal journalistik och att bli vassare både i papperstidningen och på webben, säger Lars-Göran Bexell.

Trogna tidningsläsare reagerar ju starkt på olika typer av förändringar. Vad tänker ni kring det?

– Jag har full förståelse för att läsare blir oroliga och till och med förbaskade. Att förändra i en tidning är som att gå in och möblera om i någons lägenhet, men för det mesta brukar det sätta sig om bara har lite tålamod. Oftast vänjer man sig vid nyordningen och så småningom tycker man det blir bra, kanske rentav bättre, säger Torbjörn Lindqvist.