– Det var ett riktigt äventyr att vara med i en så här stor produktion och vi vet att vårt framträdande får en enorm spridning, det innebär ett stort igenkännande för oss. Jag tror att detta är ett startskott för en stor förändring i våra liv, berättar trollkarlen från Kisa några dagar efter att programmet sänts.

När vi får tag på honom via telefon har han precis stigit ut ur sitt tält i närheten av den lappländska orten Vilhelmina. Han är på fiskeresa, med sin son, och laddar batterierna. Även i början av året var han på resande fot, då på andra sidan Atlanten, i Las Vegas, med sin bror och trollkarlskollega Anders "Arkadia" Sebring. Med ett egetskapat magitrick deltog de i det amerikanska tv-programmet Fool Us där syftet är att lura de världsberömda magikerna Penn & Teller. Programledare är skådespelerskan Alyson Hannigan.

– Vi lyckades inte lura dem tyvärr, men vi fick ett enormt erkännande. Vi fick ett bevis på att det vi gör är värt någonting och på riktigt, säger kreatören Andreas Sebring.

Artikelbild

| Det var Andreas Sebring som komponerat magitricket. Det var hans bror, Anders "Arkadia" Sebring, som framförd det.

Tricket, som Kisamagikern komponerade och hans bror framförde, innebar bland annat att programledaren kommer på ett namn i stunden, ett namn som sedan är ingraverat i den pistol som hon håller i.

– I programmet säger Penn att man förr i tiden gjorde det här tricket med ett lurigt manus, men att det är två genier som har kommit på hur man gör det på riktigt, och då syftade han på oss. Den enda anledningen till att de kände till vårt trick var att de undersökt det för att själva kunna använda det i deras föreställningar, vilket så klart känns hur stort som helst för mig.

Trollkarlsbrödernas magikonster går att ta del av på hemmaplan när de den 20:e juli intar hembygdsgården i Kisa med Varitésällskapet Karneval.