"Att efter ett hektiskt yrkesliv få en efterlängtad statlig anställning vid 65 är det säkert många som ser fram mot. För denne man som alltid haft ett hjärta för Kinda så accelererade hans engagemang i det lokala näringslivet från denna dag. Listan på vad han varit delaktig och drivande i kan göras lång, skrev Växtkraft Kinda, Företagarna och Kinda kommun i sin motivering.

Det var den tidigare växtkraftmotorn Roland Frithiofsson som, utan förvarning, kallade upp Bruno Larsson på scenen under torsdagens gala. Genom åren har de båda genomfört flera projekt tillsammans.

– Från mitt hjärta vill jag säga att utan ditt arbete hade mycket i Kinda aldrig blivit av. Värgårdsudde, rinken och Attraktionskraft Kisa, vi kan räkna upp många verksamheter. Det är imponerande vad du har åstadkommit, sa Frithiofsson och Larsson fortsatte:

Artikelbild

| En överraskad och tagen Bruno Larsson fick höra till Roland Frithiofssons fina ord. "Utan ditt arbete hade mycket i Kinda aldrig blivit av", sa den tidigare växtkrafmotorn.

– Jag är helt förstummad och jag tycker att orden ni säger känns mäktiga. Visst har jag lagt ner min själ och en hel del tid i Kindas utveckling men det finns många runt mig som också ska ha ett tack. Jag håller med om att eldsjälar behövs i samhället.

På senare tid har eldsjälen funderat på att trappa ner, och avsägas sig ett gäng uppdrag. Efter priset kan det bli ändring på det.

– Jag har hållit på ideellt i många år nu och känt att det börjar bli dags att bli en riktig pensionär. Såna här ord gör väl att man kanske tänker en gång till om framtiden och ens engagemang, avslutar Bruno Larsson.