– Det känns som det är något unikt och historiskt vi är med om. Det ska bli väldigt spännande, det kan sluta hur som helst, men det gäller att vi inom partiet gör det här med ödmjukhet och vördnad. Det är en väldigt känslig fråga för oss, säger Kindapolitikern.

Blir det Stefan Löfven eller Ulf Kristersson? Efter långa förhandlingar ska alltså Liberalerna ta ställning. För Östgötaombudet Lars Karlsson är beslutet allt annat än självklart.

– Jag behöver vänta in de konkreta förslag som kommit fram under förhandlingarna för att ta ordentlig ställning, men personligen har jag lutat åt ett mittensamarbete, liknande det vi har på lokal nivå, då jag tror att en M-KD-regering blir väldigt liten, förklarar Karlsson.

Artikelbild

I tisdags träffades Östgötaliberalerna till möte, med representanter från länsförbundsstyrelsen och kommunerna, där en majoritet förordade att släppa fram Kristersson (M) som statsminister.

– Även om jag är intresserad av ett mittensamarbete så kan jag, när jag tagit del av fakta, välja ett annat alternativ, avslutar Karlsson.