Paret Daniel och Emma Reid har nyligen släppt sin tredje skiva, "Life Continuum", och den 1 juni gav de sig ut på en husvagnsturné med barnen. Turnén har gått genom Sverige, Tyskland, Holland, Skottland. England och nu Sverige igen. Resan resulterade i drygt 20 spelningar, och avslutades i Svalsjö under fredagskvällen.

Den anrika affären vid korsningen i Svalsjö innehåller en mängd imponerande saker. Bland mohairgarn, knäpphärvlar, målningar, träsniderier, böcker med mera, fylldes lokalen av ung folkmusik med kittlande närvaro. Den större sensuella mekaniken i det mekaniska kabinettet hade fått ge plats åt artister och publik, och hela omgivningen samt de 60 besökarna skapade en fin stämning. Publiken ryktes med och trampade takten eller slöt ögonen för att i tanken lyftas med tonerna från dragspel, barytonsaxofon, sopransaxofon, fiol, violin samt hardingfela.

– Vi har arbetat med musik professionellt i över 15 år och att byta de stora scenerna mot denna resa har varit intressant. Nu ska vi njuta i familjens sommarstuga vid Gusum innan vi vänder tillbaka hem berättar paret medans de säljer sina skivor i pausen mellan de två spelseten.