Skidanläggningen i Kisa har fått en rivstart sedan Branäsgruppen tog över driften den 1 oktober. Skiduthyrningen ska få ett "hämta själv-system" och det ska även bli möjligt att ladda liftkort via nätet.

Nästa investering är två nya områden för nybörjare. Det ena är ett rullband och en enklare lift. Området är till för dem som gör sin debut på snön.

Rullbandet ska göra det enkelt att förflytta sig upp i backen och lutningen kommer att vara perfekt för de som gör sina första åk. Området ligger centralt i anläggningen och kommer att bli en naturlig plats att börja på, enligt Anders Kjällström, vd, Branäsgruppen.

– En del av våra besökare har aldrig stått på skidor tidigare och kommer till våra anläggningar för att testa skidåkning för första gången. Har vi då inte tydliga och lättillgängliga nybörjarområden där de kan känna sig fram så är vi inga goda ambassadörer och välkomnar dem inte särskilt hjärtligt till sporten.

Det andra området för nybörjare skapas vid den gamla pulkabacken där marken får en jämn och fin lutning. Nedfarten passar de som inte är helt nya på skidåkning, men som inte lärt sig alla grunderna helt.

Oscar Fagerström, skidområdeschef, Branäsgruppen, säger:

– Våra mindre anläggningar är bra plantskolor och bra inkörsportar till skidsporten. Då måste vi ju även erbjuda en inbjudande och välkomnande start på skidåkningen. Med de här två områdena kan vi verkligen göra det.

I samband med förändringarna anläggs en helt ny pulkabacke för de allra minsta.

torbjorn.lindqvist@ostgotamedia.se