– Vi har satt upp höga mål och vi vill göra något som bidrar till att våra kunder har det bra tillsammans. Nu hoppas vi på ett stort gensvar från Kisaborna, och alla andra "bor" också för den delen, och att de verkligen tar sig ut ur sina stugor, säger Leif Ihreskog, marknadskoordinator på Kinda-Ydre Sparbank.

När Bankvarvet intar Kisa och Kullaparken den 24:e maj är det med ett gediget schema från tidig förmiddag till sen kväll. Inleder dagen gör över 1 500 barn och ungdomar i kommunen som på olika ställen snörar på sig löparskorna i sina egna skollopp. Därefter väntar en rad musikframträdanden innan det fem kilometer långa stadsloppet går av stapeln, ett lopp med inspiration från västkusten.

– Varje kilometer kommer att innehålla någon typ av underhållning, vi gör det som en miniversion av "Göteborgsvarvet" i lilla Kisa. Först kommer man fram till "Kafé Varvet", där den lokala duon Ellen Isaxon och Marlise Jansen underhåller, sedan dyker till exempel Kinda Mässingssextett upp längs vägen.

Artikelbild

| "Jag tycker om när det händer något i byn", säger Fredrik "Frallan" Jonsson som ser fram emot att spela egenproducerad musik på scenen i Kullaparken.

Avslutar Bankvarvet gör Kisas alldeles egna Fredrik "Frallan" Jonsson . På scenen får han bland andra sällskap av den välmeriterade Jimmy Zavala, som spelat med världsartister så som Eurythmics.

– Jag har smittats av den positiva energin från arrangörshåll så det känns jätteroligt att avsluta den här dagen. Jag tycker om att det händer något i byn, säger Kisamusikern.

Ekonomiskt, hur mycket satsar ni på det här?

– Vi satsar ganska rejält med pengar på det här, det kan vi säga. Det är ju uttalat att vår vinst ska gå tillbaka till banken och bygden, avslutar Ihreskog.