Det var många, både ung och gammal, som besökte Värgårdsskolan och Värgårdsudde i tisdags kväll. För 20:e året i rad hölls en internationell kväll på skolan i samarbete med Mount Helgonföreningen. Kvällen började med en av två invigningar när en helt nybyggd skatepark invigdes.

Kommunfullmäktiges ordförande Lena Käcker Johansson:

– Det här är en dag vi har väntat på länge. Det har varit en lång resa men nu ser vi resultatet.

Artikelbild

| Värgårdsskolans musikklasser bjöd på underhållning

Även Kinda ungdomsråd var mycket glada över skateparkens tillkomst:

– Vi vill se flera sådana här satsningar för ungdomarna i Kinda. Efter att invigningsbandet klippts av Conny Forsberg (S), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden tog Linköpingsgrabbarna Albert Nyberg, Jonathan Norberg, Hugo Dynewall och Malcolm Nordell över och visade hur en bräda ska åkas.

– Det är en väldigt fint byggd bana med lagom svårigheter, sa Albert Nyberg som är en meriterad skateboardåkare och har prisats både nationellt och internationellt.

Vårgårdsskolans skolgård var en enda stor marknadsplats med en rad olika aktiviteter och försäljningar, där alla pengar går till Mount Helgonföreningens verksamhet i Kimilili.

Artikelbild

| Kommunstyrelsens ordförande Hans Måhagen (M) klipper invigngsbandet under övereende av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Björn Hoflund (M) och Bruno larsson, Attraktionskraft Kisa

Carina Larsson är sekretare i föreningen och tillsammans med Gustav Björklund och Mikael Larsson släppte de iväg en vit duva.

– Det är en symbol för att vi tänker på barnen i Kimilili, sa Carina Larsson.

Artikelbild

| Ida Björman från Rimforsa kastade vattensvamp på lärarna Martin Hansen och Alexandra Johansson

Eleverna på skolgården serverade allt från sockervadd till sambosa.

– Sambosa är en vegetarisk rätt med bland annat lök, morötter, potatis och deg av mjöl, sa kvartetten Mansour, Saif, Shams och Sedra som går i förberedelseklass årskurs fyra till nio.

Artikelbild

| Invignigsdoppet är avklarat för Hans Måhagen, Bruno Larsson och Björn Hoflund.

Tävlingar av varierande slag fanns att utöva som exempelvis spikinslagning, boll- och svampkastning.

– Vi har fått in cirka 50 000 kronor från elevernas olika aktiviteter. Pengar som går till Mount Helgonsföreningens verksamhet i Kimilili, säger Jonny Sjöström, lärare på Värgårdsskolan.

Artikelbild

| Felicia Daun Schedenborg i årskurs nio laddar på med hamburgare

Kvällen avslutades med ytterligare en invigning, badplatsen på Värgårdsudde.

Bruno Larsson i Attraktionskraft Kisa har varit drivande för att få till en badplats på udden:

Artikelbild

| Carina Larsson, Mikael Larsson och Gustav Björklund släpper iväg duvan

– För 17 år sedan anlades en badplats här men 2008 stängdes den efter omfattande skadegörelse. Nu inviger vi ett nytt samhällsnära bad.