Det började i februari 2015 när Dennis Petersson tog kontakt med Kinda-Postens redaktion i Kisa och frågade om han fick skicka över en artikel om mjölkkrisen och två lokala bönders situation.

– Jag gick då sista året på gymnasiet i Vimmerby och det var min lärare som tyckte att jag skulle ta kontakt med tidningen. Det var min slutuppgift på gymnasiet, berättar Dennis Petersson.

Artikeln kom med i tidningen och strax därpå fick Dennis frågan om han ville börja jobba helger på redaktionen och svaret blev ja. Det slutade med ett sommarvikariat som senare blev till en tillsvidareanställning som höll i sig fram till hösten 2016, då Dennis började på Linköpings-Posten.

Artikelbild

| Hycklingesonen Dennis Petersson är tillbaka som journalist på Kinda-Posten och Corren.

– Jag har nästan växt upp på den här redaktionen och spenderat extremt mycket tid både dagar, kvällar och helger och skrivit om både Kinda och Ydre i stort och smått. Det har varit otroligt spännande, utmanande och framförallt roligt, säger Dennis Petersson.

Nu är Dennis tillbaka på Kinda-Postens och Correns redaktion i Kisa. Något han ser mycket fram emot.

– Att Kinda har lokaljournalistik är viktigt och att få vara en av medborgarnas informationskanal är stort. Det finns kommuner idag som saknar tidningsredaktioner helt och det är inte alls bra. Samtidigt är det spännande med all ny teknik som kommer under 2019 med webb och en satsning på rörligt material, säger Dennis Petersson.