– Jag tror att möjligheten till fritidsaktiviteter väger tungt för många i valet av bostadsort. Vi ser gärna att bussarna och tågen fylls av människor från Linköping som vill besöka vår mässa. Det är ett ypperligt tillfälle att se allt det som Rimforsa har att erbjuda, menar Leif Ihreskog.

Tillsammans med Ica-handlaren Joakim Thörnberg, och de övriga medlemmarna i nätverket, roddar han förberedelserna inför aktivitetsmässan, Allt för Rimforsa, den 18:e maj. De har gjort det förut, men i mindre omfattning. Årets upplaga, som är den andra i ordningen, är nämligen större till storleken, med fler aktiviteter, mer underhållning och en bredare målgrupp. Ett av dragplåstren är artisten Magnus Bäcklund.

– Efter förra mässan fick föreningarna svara på en enkät och vi har verkligen tagit åt oss av deras åsikter. Om vi ska slå oss för bröstet lite är årets upplaga, redan innan den ägt rum, mycket bättre än förra året, menar Joakim Thörnberg och Leif Ihreskog fyller i:

Artikelbild

| Leif Ihreskog och Joakim Thörnberg ser gärna att det kommer, förutom Rimforsabor, även många besökare från Linköping.

– På en ort är det i mångt och mycket föreningslivet som bygger upp gemenskapen och tryggheten. Med den här mässan vill vi ge dem en chans att visa upp sig och vår förhoppning är att det ska bli en heldag för alla.

Med stöd från till exempel Kinda kommun, Kinda-Ydre Sparbank och Rimaster investerar det ideella nätverket cirka 200 000 kronor i aktivitetsmässan. Förutom att de årligen smyckar orten med vinterljus är arrangemanget deras överlägset största åtagande. När "Leva och bo i Rimforsa" startades var ambitionen att göra insatser för att få igång bostadsbyggandet. Nu är situationen annorlunda.

– I dag byggs det otroligt mycket i Rimforsa, vi ser till exempel att nästan alla tomter på bostadsområdet Björkliden är sålda. Vi ska inte ta åt oss den äran, men förhoppningsvis har vi bidragit till att det har skapats ett intresse. Ska vi kunna fortsätta att utvecklas måste fler vilja bo och verka här, förklarar Ihreskog och nätverkskollegan Thörnberg fortsätter:

– När vi började med arbetet för en aktivitetsmässa hade vi inte en aning om att det fanns så många föreningar i Rimforsa med omnejd. Vi hittade ett 40-tal, stora som små, och det tycker jag är häftigt. Att det finns mycket att göra på orten är verkligen en styrka.

Artikelbild

| Förutom att landshövdingen inviger mässan och att barnteatern Gulasch uppträder, så kommer till exempel artisten Magnus Bäcklund på besök.

Blir det en mässa även nästa år?

– Planen när vi började var att anordna tre stycken. Det kräver oerhört många ideella timmar, men får vi ett gott gehör i år är chanserna definitivt stora, avslutar Rimforsaduon.