– Vi har haft ögonen öppna under en tid för att vi har känt att vi vill ha mer kontorsanpassade lokaler, säger Jan Persson som är vd för Aklero Ekonomi AB som har 15 anställda och kontor i Kisa, Linköping och Rimforsa.

Aklero Ekonomi AB flyttade in i fastigheten på Grönedegatan 3 i Kisa i december 2007.

– Vi har haft runt 120 kvadratmeter i två ombyggda lägenheter på bottenplanet och det har inte varit optimalt, säger Jan Persson.

Artikelbild

| Roger Magnusson och Jan Persson

I våras när det blev klart att polisen lämnar sina nuvarande lokaler i Kisa tog Jan Persson kontakt med Kindahus och i går skrevs hyresavtalet under.

– VI flyttar in den 1 februari nästa år och till dess ska en ny toalett byggas och ett nytt personalrum. I Kisa har vi fyra fast anställda men fyller på med mer personal när det så krävs, säger Jan Persson.

– I hyresavtalet ingår fyra parkeringsplatser, de som polisen tidigare hade. Vi har skrivet ett långsiktigt avtal med Aklero och det har vi även gjort med polismyndigheten, säger Roger Magnusson på Kindahus.

När det gäller polisen kommer de att ha en liten del kvar av sina gamla lokaler. Det är en mindre lokal vägg i vägg med kommunhuset. Det kommer att bli en separat ingång till polisen och ombyggnationen där kommer att påbörjas omgående. Från och med i måndags finns det en kommunpolis under tre timmar på eftermiddagen i kommunkontorets reception och här kommer man preliminärt att vara fram till 1 mars 2019.