Arbetet vid veterinärstationen inleddes den förste december 2014. Målet från Jordbruksverkets sida var att erbjuda god service på landsbygden.

Djurägare kunde nu få sina hundar och katter vaccinerade, kastrerade, bli av med tandsten eller få plåster på såren efter bett och klåda.

Kundunderlaget var gott och djuren fick behandling av distriktsveterinärer från Linköping och Vimmerby. Men tämligen snart blev det svårt att värva djurdoktorer till Rimforsa.

– Vi trodde på det här och att det skulle fungera, men vi får inte tag i personal helt enkelt, säger Lena Jakobsson, klinikchef i Gamleby och Vimmerby.

Läget blev så akut att Rimforsakliniken tvingades stänga i somras. Nu är den öppen en dag i veckan innan den stängs för gott vid midsommartid nästa år.

– Vi hoppas kunna hålla öppet i vår, men det beror på hur det går med personal.

En bidragande orsak till nedläggningen är också ekonomi, enligt Lena Jakobsson.

– Det kostar att ha filialer när man måste ha extra av allt som för larm och datorer. Rimforsa ligger också olämpligt till med tanke på att det är långt från Vimmerby. Därför bygger vi i stället om och utökar stationen i Vimmerby.

Lena Jakobsson påminner om att det även i fortsättningen finns mottagningar i bland annat Åtvidaberg, Borensberg och Väderstad.

– Och vi har jour i hela området dygnet runt.