– Jag har sagt upp mig och har i dag gått ut med det internt och meddelat kommunstyrelsen. Vad jag ska göra är inte hundra procent klart än, jag har inte skrivit på några papper, men jag går i alla fall vidare mot nya utmaningar, sa hon vid kommunstyrelsens presskonferens.

Vad är anledningen till beslutet? Varför söker du nya utmaningar?

– Naturligtvis finns det jättemycket kvar att göra här, men jag kände att det, efter tre år, känns rimligt att gå vidare vid årsskiftet. De här åren har varit jätteroliga, spännande och lärorika, men nu dök andra möjligheter upp som gör att jag valt den här vägen.

Artikelbild

| "Jag går vidare till nya utmaningar", sa Rosie-Marie Fors när hon meddelade sin uppsägning på kommunstyrelsens presskonferens.

Har du stannat ungefär lika länge vid andra tjänster under karriären?

– Nej jag har varit ganska länge på mina arbetsplatser, fyra år är nog det minsta jag har varit tidigare, annars har det varit allt från sju till tio år. Man kan inte säga att jag har bytt särskilt ofta, men ibland vill man helt enkelt bara vidare till något annat.

För två och ett halvt år sedan efterträdde Rosie-Marie Fors den före detta kommunchefen Anita Silfver. Med en bakgrund som bland annat ekonomi- och kvalitetschef vid Tranås kommun fick hon, från den första dagen på jobbet, uppdraget att genomföra och leda kommunens omorganisation. Ett uppdrag som hon ser som ett av hennes mest utmanande de senaste åren.

– Jag har aldrig tidigare genomfört en omorganisation och att samtidigt vara ny på jobbet var givetvis utmanande. Det har varit en resa både för tjänstemännen och politiken, det har varit en jättestor förändring, men jag tycker att den börjar att landa nu. En omorganisation av den här storleken tar säkert omkring fem år innan den sätter sig helt och hållet, berättar Fors och fortsätter:

Artikelbild

| Kommunchef Fors menar att omorganisationen har varit en av hennes största utmaningar under de år hon arbetat i Kinda.

– Utöver det var det också nytt för mig att jobba så tätt med politiken och vara chef för en så stor organisation. Helt plötsligt skulle jag leda andra när jag tidigare varit mer verksamhetsnära.

Nu påbörjar kommunen arbetet för att hitta en efterträdare och planen är att en sådan ska vara på plats vid årsskiftet, samtidigt som Rosie-Marie Fors tar steget ut ur kommunhuset.

– Vi beklagar givetvis att hon väljer att gå vidare men vi respekterar självklart hennes beslut. Visst är kontinuitet i en organisation alltid bra, men nu får vi i alla fall gott om tid att rekrytera en ny person, säger kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S).