Som en avrundning av sommarlovet har teaterföreningen Emirentia i Kisa arrangerat teaterkollo för sommarlovslediga barn och ungdomar sedan 2013. Årets kollo äger rum från söndag till torsdag vecka 32 på Vråkenområdet i Kisa och de 15 deltagarna är i åldern 7-13 år. Flera av deltagarna har varit med förut medan några är här för första gången. Glädjen är stor bland deltagarna då de sitter och mumsar på frukt och dricker festis då tidningen kommer på besök.

Under kollots första dag fick var och en bestämma sina karaktärer inför uppspelet som väntar för familj och vänner på torsdagen.

Barnen berättar om sina rollkaraktärer som består av: spöket Åke, Mara, Pegasus, enhörningar, gammal korvförsäljare, fattig tjej, hund, tre miljardärer och dess privatchaufför.

Artikelbild

| Under dagarna varvas teaterövningar med lekar.

– Dagarna fylls med lekar och improviserade teaterövningar och utifrån de önskade rollerna har vi sedan satt samman ett manus som vi kommer att dela ut efter lunchen på måndagen, berättar huvudledaren Jenny Leander som har hjälp av ytterligare tre ungdomsledare Jennifer Johansson, Frida Eriksson samt Hannes Nygren.

På frågan om vad som är roligast och om de vill fortsätta spela teater svarar barnen:

– Jaa! vi vill fortsätta, det här är jätteroligt. Det som är bäst är att få skapa sin egen karaktär och fundera på vad man ska ha på sig, öva inför teatern samt att få höra sitt manus. Fast veckan kommer gå jättefort, svarar barnen enhälligt.

– Vi vill ge så många som möjligt en chans att få prova på teater och erbjuder detta gratis mot att de blir medlemmar, avslutar Jenny Leander.