– Vi är mycket nöjda, det är verkligen en bra utveckling och nu känns det som vi har jobbat in vårt namn på riktigt. Någonting som vi är speciellt stolta över är den nya barnbanan, där fick vi ett otroligt gensvar, och det är något som vi definitivt kommer att fortsätta med, berättar tävlingsledaren Johnny Sivertsson.

Tillsammans med sina kollegor i Rimforsaföreningen Titans byggde han, under den gångna helgen, upp totalt 23 hinder runt om i samhället. Start och mål var till skillnad från tidigare upplagor beläget vid ICA Melkers och längs sträckan passerade deltagarna så väl Tävelstadområdet som strandpromenaden. Under åren har arrangemanget vuxit i stadig takt, i år överträffades rekordet med närmare 80 deltagare.

– Hela tanken är att erbjuda något för alla. Loppvarianten Kronos är till för de som befinner sig i toppskiktet men den ordinarie banan tar sig alla igenom, förklarar Sivertsson och fortsätter:

Artikelbild

| "Det är verkligen en bra utveckling", säger tävlingsledaren Johnny Sivertsson om årets upplaga.

– Det är enorm tillfredsställelse och eufori när man får ta ut sig riktigt ordentligt. Man blir också ett barn på nytt av att få klättra, klänga, smutsa ner sig och bli blöt. Jag tror inte att folk vet att de har det i sig.

Blir det även en sjätte upplaga?

– Jag kan inte lova någonting än, vi får gruppera oss och göra en avstämning. Det är ett otroligt tungt arbete och det går inte att påpeka nog att funktionärerna som hjälper till sliter något enormt, det är otroligt beundransvärt. Vad jag mer eller mindre kan lova är att vi gör något för barnen.