90 spelare gjorde upp i Trettonbridge

I helgen avgjordes Trettonbridgen för 44:e året i ordningen. För arrangörsklubben Kisa Bridgesällskap blev det succé både sportligt och arrangörsmässigt.

Finalvinnare. Fr v Mattias Forss, Kent Lundström, Håkan Strääf, Carl Ragnarsson, Ulf Pettersson och Tomas Gustafsson

KISA2019-01-07 11:26

– För klubben blev det en sportslig succé då vi själva hade sex och ett halvt par med i finalspel och likaså blev det arrangörsmässigt mycket lyckat. Våra 90 delstagare var helnöjda och många menade att det är strongt gjort att arrangera en så här stor tävling. I dag är det mest småtävlingar som arrangeras, säger Kent Hidsjö, ordförande i Kisa Bridgesällskap och som deltog i sin förstatävling i klubben färger 1995.

Kisa Bridgesällskaps Trettonbridge är en av landets populäraste bridgetävlingar som alltid avgörs under Trettondagsafton. I år ställde 45 par upp, vilket gör sammanlagt 90 spelare fördelade på 22 klubbar, de flesta från Östergötland och Småland men även från orter som Gävle, Falkenberg, Trosa och Borlänge.

– Under mina år i klubben har tävlingen aldrig locka så många spelare som i lördags och det bör jag vara ett bevis på att tävlingen är populär, säger Kent Hidsjö.

Tävlingssekretare under dagen var Göran Nordell från Mjölby BK. Till sin hjälp hade han hemmaklubbens Bo Flyme.

A-finalen vann Carl Ragnarsson och Håkan Sträff som tävlar för Filbyter Bridge i Linköping. Det var Ragnarsson tionde seger i Kisa och Strääfs fjärde. Här kom Kisa-paren Morgan Johansson/Bertil Björck och Fredrik Banck/Risto Laine trea respektive fyra. B-finalen vann Mattias Forss och Kent Lundström som tävlar för Överums BK. Här placerade sig Kisa BS Sture Strömberg och Ylva Skiöld på en tionde plats. Segrare i C-finalen blev Tomas Gustafsson och Ulf Pettersson Motala BA. Tommy Larsson i par med Claes-Göran Blixt från hemmaklubben kom fyra.

Koncentrerade bridgespelare. Fr v Håkan Lindblom, Kent Hidsjö, Peter Hahne och Tony Lindblom