– För klubben blev det en sportslig succé då vi själva hade sex och ett halvt par med i finalspel och likaså blev det arrangörsmässigt mycket lyckat. Våra 90 delstagare var helnöjda och många menade att det är strongt gjort att arrangera en så här stor tävling. I dag är det mest småtävlingar som arrangeras, säger Kent Hidsjö, ordförande i Kisa Bridgesällskap och som deltog i sin förstatävling i klubben färger 1995.

Kisa Bridgesällskaps Trettonbridge är en av landets populäraste bridgetävlingar som alltid avgörs under Trettondagsafton. I år ställde 45 par upp, vilket gör sammanlagt 90 spelare fördelade på 22 klubbar, de flesta från Östergötland och Småland men även från orter som Gävle, Falkenberg, Trosa och Borlänge.

– Under mina år i klubben har tävlingen aldrig locka så många spelare som i lördags och det bör jag vara ett bevis på att tävlingen är populär, säger Kent Hidsjö.

Artikelbild

| Koncentrerade bridgespelare. Fr v Håkan Lindblom, Kent Hidsjö, Peter Hahne och Tony Lindblom

Tävlingssekretare under dagen var Göran Nordell från Mjölby BK. Till sin hjälp hade han hemmaklubbens Bo Flyme.

A-finalen vann Carl Ragnarsson och Håkan Sträff som tävlar för Filbyter Bridge i Linköping. Det var Ragnarsson tionde seger i Kisa och Strääfs fjärde. Här kom Kisa-paren Morgan Johansson/Bertil Björck och Fredrik Banck/Risto Laine trea respektive fyra. B-finalen vann Mattias Forss och Kent Lundström som tävlar för Överums BK. Här placerade sig Kisa BS Sture Strömberg och Ylva Skiöld på en tionde plats. Segrare i C-finalen blev Tomas Gustafsson och Ulf Pettersson Motala BA. Tommy Larsson i par med Claes-Göran Blixt från hemmaklubben kom fyra.