– Att vi har tappat medlemmar beror främst på att vi har uppdaterat medlemsregistret, säger ordförande Niklas Krantz.

På motorklubbens årsmöte redovisades att man den 30 september hade 245 medlemmar, vilket är ett tapp med 38 medlemmar under senaste året.

– Att vi har verksamhetsår från 1 oktober till 30 september kan ses som lite udda men förklaringen är att klubben bildades den 19 oktober 1954, säger Niklas Krantz.

Artikelbild

| Avgående styrelseledamöterna Nathalie Hallén, Vicktor Nordh och Joakim Rulander avtackades av ordförande Niklas Krantz

Klubben har haft både ett brett och aktivt verksamhetsår bakom sig. På rallysidan har det tävlats flitigt i såväl SM-, DM- och lokala tävlingar. Klubbmästare 2017 blev Kevin Karlsson. Klassiska rallytävlingen Klappjakten avgjordes med start och mål i Horn den 19 maj i år med ett 60-tal startande. Klubben var medarrangör för Midnattssolsrallyt. Årets upplaga av Dekalsprinten kördes i maj i Tolvmannabanan i Kisa i samarbete med MK Kinda. Klubben folkraceförare har för övrigt tävlat flitigt runt om i landet med många fina resultat. På endurosidan har det varit ett ganska lugnt år. Däremot har crossen haft fullt upp, inte minst med att färdigställa banprojektet i Kjettestorp.

Ekonomiskt blev det ett bakslag för motorklubben, men det har sin förklaring.

– Ja, bokslutet visar ett negativt resultat på nära 300 000 kronor men det beror på släpande rallykostnader och färdigställande av projektet i Kjettestorp, säger Niklas Krantz.