Vindkraftsparken och kraftledningen

Eon gav upp på grund av Kindabornas stora motstånd och orkade inte driva vindkraftsprojektet vidare. Nu tar ett nytt vindkraftbolag över och driver Eons planer vidare. Utan vindkraftparken behövs förmodligen ingen ny högvoltsledning.

Från läsekretsen2018-03-28 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det norska bolaget Fred. Olsen Renewables vindkraftbolag tar över och bygger vidare på Eons planer och nu är det än en gång södra Kindaborna som måste vässa klorna och på alla sätt försöka förhindra vindkraftetableringen.

Platsen för vindkraftparken är helt enkelt för liten för dessa mastodontverk som kommer att förpesta omgivningarna för både Hycklinge och Horn samt för alla gårdar och boende inom en omkrets av minst fem kilometer. På sista mötet med Eon var det högst 15 verk med en max höjd av 150 meter.

Det var heller inget demokratiskt förslag, det var politikerna från tre partier i Kinda, som körde över alla de 90 procent som var emot vindkraftetableringen.

Det anmärkningsvärda är att svensk rättstillämpning har gått i baklås när det gäller frågor om vindkraft. Svensk nationell lag vrängs till den milda grad att vindkraften till och med påstås öka den biologiska mångfalden.

Hur ska vi medborgare kunna skydda oss mot en stat som missbrukar rättssystemet för att förtrycka oss medborgare med vindkraft?

Det svenska manipulerade rättssystemet ger oss inga möjligheter till att värna naturen eller vår existens. Därför måste vi med stor kraft kräva inflytande över besluten som rör vår överlevnad Alla beslut om vindkraftverk är i grunden beslut som politiker taget, bevisligen med en ytterst inskränkt kunskap.

Åsundens pärla, samhället Hycklinge, ett av de vackraste på jorden för en del, med stora framtidsmöjligheter, till utbyggnad och nyinflyttning, vill kommunalpolitikerna ödelägga, efter det att vindkraftparken är i bruk.

Hycklinge blir ju utomordentligt hårt drabbat med en monstervindkraftpark endast ett par kilometer från samhället. Ett vindkraftverks existens är cirka 20 år, en alldeles för kort tid för att förstöra landskapet. Vi har i vårt land ett stort elöverskott och utbyggnaden av solkraft är på väg mot rekord.

För att kunna ta hand om elproduktionen från sin "råvarukoloni " på Riddarhuset fodras ett mycket kraftigt utbyggt elnät, och det är här som den nya omdiskuterade högvoltsledningen kommer, varför annars en krök av ledningen in mot Horn.

Riddarhuset får in hyror för den upplåtna marken, och de boende får en förstörd natur inpå knutarna. Ingen tyst miljö, inga mörka vinternätter, fastighetspriserna rasar och sjukdomsfallen ökar.

Turistnäringen, sommarboendet, landsbygdsutvecklingen grusas Planera i tid, välj politiker inför valet, vilka är för och vilka är emot.