Syns man inte finns man inte

I sommar rÀknar man med att det kommer nÄgra hundra tusen turister till Vimmerby.

Foto:

FrÄn lÀsekretsen2017-05-28 08:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Största delen av dem kommer troligen frÄn StockholmshÄllet och bland alla dessa Àr sÀkerligen mÄnga egna företagare eller kan pÄverka beslut om etableringar. Visst vore det bra om det funnes en skylt som talar om att strax innan de svÀnger in till Vimmerby sÄ finns det ett fantastiskt industriomrÄde med byggklara tomter till hyggligt pris.

Det behövs ju bara att en eller tvÄ av dessa turister har planer pÄ att flytta till eller utöka sin verksamhet nÄgonstans i sydöstra Sverige. Och sÄ Àr det hela igÄng. NÀr man kör förbi Mölnlycke, BorÄs, Ulricehamn, NÀssjö och SödertÀlje, för att bara nÀmna nÄgra kommuner, ser man stora skyltar som marknadsför industritomter.

Dom verkar ha fattat det dĂ€r med marknadsföring. Missa inte Ă€ven den hĂ€r sommarens möjlighet till exponering – sĂ€tt omedelbart upp en skylt vid Krönsmon. Syns man inte, sĂ„ finns man inte – sĂ„ enkelt Ă€r det.

Och förresten Ă€ndra inte detaljplanen för Krönsmon – inga köplador pĂ„ industriomrĂ„dena. SlĂ„ vakt om handeln i sta’n.

LĂ€s mer om