Helt rätt Holgersson!

Thomas Holgersson har helt rätt. Det är lika illa att ha en gnällig opposition som en självgod och skrävlande majoritet.

Från läsekretsen2017-02-02 14:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men kan man verkligen kritisera sittande regering för att skryta med sin politik? De får ju hela tiden försvara sig mot en opposition, som angriper regeringen för att vara på fel väg och att den driver "vänsterpolitik". Flera allianspartier verkar inte ha tid att invänta nästa val utan är beredda att så snabbt som möjligt tillsammans med sd skapa osäkerhet i landets politiska ledning.

Holgersson menar att Sveriges goda ekonomi och höga sysselsättningsnivå beror mer på den gamla regeringen än den sittande. Om det nu är på det viset kan man ju undra varför alliansen är så kritisk och till och med är beredda pressa fram nyval?

Jag håller med Holgersson om att svensk politik skulle må bättre om både opposition och regering visade större ödmjukhet, generositet och ärlighet. Möjligen kan man tillägga att det vore klokt om man undvek att slå på stora trumman för uppslitande nyval.