Alla drabbade föreningar bör få ersättning av kommunen

Den 17 mars kunde man i denna tidning läsa en insändare med rubriken "VTK:S ungdomar är vinnare efter beslut".

Från läsekretsen2017-04-09 11:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Av insändaren framstår det att kommunens beslutfattare och handläggare i facknämnd samt handläggare till beslut i KS och KF varit ovetande om Kommunallagens skrivning gällande retroaktivitetsförbud. Detsamma gäller våra beslutsfattare i KF. Vi i valmanskåren och övriga måste förlita oss på att regelverket i Kommunallagen är känt för våra beslutsfattare.

Kommunallagens befogenheter i 2 kap: 1 §. Den allmänna kompetensen, 2 §. Likställighetsprincipen, 3 §. Retroaktivitetsförbudet, 7 §. Egen näringsverksamhet, 8 §. Stödåtgärder. Dessa § bör alltid vara i åtanke. Det som rättas till för VTK:s ungdomar måste även gälla alla andra verksamheter som omfattas av beslutet om sänkt aktivitetsstöd.

Vimmerby Tennisklubb bör kunna fakturera kommunen för den nedlagda tid som uppkom för att få rätt mot det fattade beslutet. Allt skall ju vara finansierat. Föreslår att ersättning för den uppkomna kostnaden för föreningar belastar kontot för: oförutsedda utgifter.

All heder till Helen Nilsson för hennes agerande i den uppkomna situationen. Hon bör dock ta sin meningsfrände i örat och förklara att Kommunallagen går före eget tyckande.

Med hopp om att alla föreningar som drabbats av det felaktiga beslutet får ersättning för nedlagd administration och är nöja med beskedet om rättelse.