Vi vill inte ha något nytt kök

Det är med en stor besvikelse som jag mottog infon om att Kindaförslaget om att återöppna Stångågårdens kök blev nedröstat med 14 mot 20 på måndagens kommunfullmäktige.

"Vi ber inte om ett nytt kök, vi ber om att man ska tänka till och överväga för- och nackdelar med att ha ett kök i varje kommundel", menar insändarskribenten.

"Vi ber inte om ett nytt kök, vi ber om att man ska tänka till och överväga för- och nackdelar med att ha ett kök i varje kommundel", menar insändarskribenten.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Insändare2021-02-19 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är en stor uppgivenhet som många med mig känner i den södra kommundelen. Så min undran är: vad ska vi kommuninvånare göra för att bli hörda och sedda av våra styrande politiker? 

Centern framför att de ska satsa på en tillbyggnad av förskolan och där kunna bygga ett nytt kök. Nytt kök? Har de helt missat poängen med att maten ska lagas så att de gamla känner doften? Eller har de inte tänkt på att barnen på förskolan bara får en lagad måltid serverad per dag, medan de äldre blir serverade två lagade måltider?

Om man nu skulle lägga ett nytt kök på förskolan kommer man att bli tvungen att köra maten fler gånger än om den skulle lagas i det befintliga köket på Stångågården. Det kan ju inte heller bli billigare än att använda det på Stångågården. Så var det ett svar som kom utan att det var genomtänkt alls från Centern, för att visa att man visst har ett intresse för den södra kommundelen? 

Vi ber inte om ett nytt kök, vi ber om att man ska tänka till och överväga för- och nackdelar med att ha ett kök i varje kommundel. Än är det inte försent. Så snälla, se nu till att de som fattar beslut om Rimforsa skola ser till att det finns ett kök med i beräkningen. Gör rätt från början denna gång, för kommuninvånarnas skull.