Politikens avigsidor intresserar oss inte

Vi har under mĂ„nga Ă„r haft Ă„sikter, tyckt och tĂ€nkt om politiken i kommunen. Vi har varit förgrymmade pĂ„ vissa saker och glatt oss Ă„t andra. Vi har tyckt att politikerna ibland fattar korkade beslut – men för all del ocksĂ„ en hel del kloka. I stĂ€llet för att bara vara nĂ„gra av alla de i mĂ€ngden som har Ă„sikter sĂ„ har vi valt att nu kanalisera vĂ„rt samhĂ€llsengagemang i partipolitiken.

"Vi hoppas inte den omtalade 'Hultsfreds-andan' innebÀr att man skapar en bred delaktighet, men att endast ett parti tar Ät sig Àran för att pÄ det viset vilseleda vÀljarna", skriver insÀndarskribenterna.

"Vi hoppas inte den omtalade 'Hultsfreds-andan' innebÀr att man skapar en bred delaktighet, men att endast ett parti tar Ät sig Àran för att pÄ det viset vilseleda vÀljarna", skriver insÀndarskribenterna.

Foto: Jimmy Larsson

InsÀndare2022-09-07 19:16
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Vi Ă€r inte intresserade av politiskt spel, eller politiska bildsĂ€ttningar som inte alltid stĂ€mmer överens med verkligheten. Att var Ă€rlig och transparent tror vi alltid lönar sig. Vi vill nu bidra med klokskap, tankar och beslut som bidrar till ytterligare utveckling av vĂ„r kommun. Vi Ă€r inga fullfjĂ€drade politiker, men vi har ett driv att göra skillnad.  

Vi blir samtidigt lite förvĂ„nade av hur den politiska vĂ€rlden fungerar. Kanske beror det pĂ„ att vi Ă€r nya inom politiken eller att vi inte riktigt lĂ€rt oss dess spelregler. Att Centerpartiet nu i olika kanaler ensamma tar Ă„t sig Ă€ran för investeringar i skollokaler, lekparker och parkeringsytor kĂ€nns för oss lite mĂ€rkligt. Vi Ă€r flera frĂ„n andra partier som i allra högsta grad varit delaktiga i dessa viktiga beslut. Vi hoppas inte den omtalade ”Hultsfreds-andan” innebĂ€r att man skapar en bred delaktighet, men att endast ett parti tar Ă„t sig Ă€ran för att pĂ„ det viset vilseleda vĂ€ljarna. Strunt samma egentligen, men vad vet vi. Vi Ă€r ju ”nya”. Huvudsaken Ă€r ju trots allt att bra och viktiga beslut fattas för allas bĂ€sta, vem det Ă€n mĂ„ vara som ligger bakom.

Vi ser i alla fall fram emot att under den kommande mandatperioden vara en del av det viktiga politiska arbetet och söker vĂ€ljarnas förtroende att arbeta för fortsatt utveckling och investeringar pĂ„ alla kommunens orter.  Politikens avigsidor Ă€r vi inte ett dugg intresserade av.