Så funkar frakten på majblommorna

Signaturen "K.A" är inte riktigt nöjd och vill fortfarande veta hur var det funkar med frakten på majblommorna. Majblomman svarar och härmed sätter vi punkt för debatten om webbförsäljning av majblommor.

Årets rekordstora majblommeförsäljning har väckt frågor. Här svarar Majblommans generalsekreterare Åse Henell på frågan om frakt, som signaturen "K.A" funderat över.

Årets rekordstora majblommeförsäljning har väckt frågor. Här svarar Majblommans generalsekreterare Åse Henell på frågan om frakt, som signaturen "K.A" funderat över.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2023-05-25 05:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snälla Charlotte, jag fick inte svar på min fråga om vem som betalar frakten för majblommorna. Får den som köpt majblomman via nätet lösa ut den när den kommer i brevlådan, eller? Förklara för en som vill veta. Kostar det? Vem betalar?

"K.A"

Svar direkt från Majblomman:

Än en gång: tack för din fråga och för ditt engagemang i Majblommans insamling! Det stämmer att vår traditionella insamling genomförs av barn som säljer majblommor på gator och torg. Barnens personliga webbutiker är en komplementär lösning, som kom till under pandemin. Den visade sig mycket uppskattad, inte minst av människor i glesbygd, och blev kvar på allmän begäran. Som med all näthandel tillkommer en fraktavgift som betalas av den som köper majblommor i webbutik. Det blir alltså något dyrare att handla i webbutik eftersom vi lägger på en liten summa för emballage, manuell hantering och porto.

Charlotte Andersson Lilliehorn, kassör, Majblomman Vimmerby 

Åse Henell, generalsekreterare, Majblommans Riksförbund