Kanske dags att damma av sin gamla jättebibel

Det finns otaliga problemställningar och annat att fundera över i kritiska tider som nu.

I oroliga tider kan det vara läge att plocka fram sin bibel och söka tröst, menar skribenten.

I oroliga tider kan det vara läge att plocka fram sin bibel och söka tröst, menar skribenten.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Insändare2020-04-25 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Framförallt behöver många en mening med livet och en sporre att hålla sig kvar på banan. Det finns en stark kraft som tröstar många i en bestseller skriven för två tusen år sen. Den hjälper antagligen mest om man är troende. Döm själv.

Uppenbarelseboken kapitel 21 innehåller följande ord till oss människor inför en utlovad global förändring:

Ja, Gud själv ska vara hos dem. 4 Han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, inte heller sorg, skrik eller smärta. Det som en gång var är borta. 5 Han som satt på tronen sa: ”Se! Jag gör allting nytt.”

Så nästa gång någon påminner oss om de här tankarna via telefon, vikblad, på jobbet, i skolan eller när vi är hemma – se det som en god gärning av uppmuntan. Det gör jag.

Stanna upp och andas lite. Det kanske rentav är dags att damma av sin gamla jättebibel, eller ännu enklare. Ladda ner valfri bibel till din telefon.

Denna uppmuntran funkar såklart bäst för dem som vill tro. Ett skäl för övriga att ta till sig uppmuntran från världens mest spridda bok skulle nog kunna vara att granska de specifika slutsatser som vissa tunga forskare har yttrat på följande sida. "Scientific Dissent From Darwinism."