Har inte träffat någon som är positiv till vindkraft

Insändarskribenten tror att det bara finns en handfull som är positiva till vindkraftsplanerna i Horn. "Har själv inte träffat någon som är positiv här på orten, bara människor som är förtvivlade över att hus och hem och livsmiljö hotas på detta sätt, av detta hemska industriprojekt."

Det lär inte vara några som är positiva till vindkraften i Horn, tror insändarskribenten.

Det lär inte vara några som är positiva till vindkraften i Horn, tror insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-01-25 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Några synpunkter och svar till Riddarhuset angående artikeln "Snart fattar Riddarhuset sitt beslut om vindkraftparken" (20/1 Corren).

Axel Lagerfelt, domändirektör på Riddarhuset och ansvarig för O.G. Paulis donationsfond som förvaltar skogen där vindkraftparken är planerad att byggas, nämner i artikeln att det inkommit en del positiva åsikter som inte framkommit i tidningen.

Det lär dock inte vara så många personer från vår ort, visserligen finns en handfull i trakten, men merparten lär finnas i Rimforsa. (Antytt av Fred Olsen på minglet). Deras åsikt är dock irrelevant här. Det lär väl inte inkommit namnlistor med hundratals positiva underskrifter från dem heller, beroende på att det inte finns hundratals positiva personer på orten.

Däremot har det hittills inkommit namnlistor med cirka 350 underskrifter, som vi förut skickat in. Namnunderskrifter som vädjar om att Riddarhuset ska säga nej. Du nämner inte dem, så för den händelse de förkommit i det tekniska har vi gjort ett nytt försök att sända in dem.

Du funderar på om vi skulle tänka annorlunda ”om det tickade in pengar”? Nej, absolut inte! Inga pengar i världen kan ersätta förstörd livskvalitet och livsmiljö! Inte förstörd natur heller.

Och vad skulle den lilla ersättningen hjälpa mot de förlorade fastighetsvärdena som skulle bli följden. Det rör sig om miljonbelopp på varje fastighet! Alla som har en fastighet kan ju tänka hur det skulle kännas om gårdens marknadsvärde halverades.

Så kallad bygdepeng är absolut inte heller något alternativ, det skulle bara bli till nytta för dem i samhället, ett belopp som de kunde göra något kul för, men inte ersätta oss drabbade som utöver förstörd livskvalitet förlorar miljonvärden. 

Har själv inte träffat någon som är positiv här på orten, bara människor som är förtvivlade över att hus och hem och livsmiljö hotas på detta sätt, av detta hemska industriprojekt. Det finns de som inte kan bo kvar, men inte heller sälja fastigheten.

Du säger att ni vill att projektet ska gynna bygden. Vi vet alla att det finns absolut ingenting i ett sådant här monstersnurreprojekt som gynnat någon bygd, endast olägenheter har följt...

Vill ni gynna bygden och göra nåt bra med detta projekt, då finns det bara ett sätt: säga NEJ till detta projekt!

Låt inte utländska storbolag exploatera och dra vinning av vår bygd. Det är bara de som gynnas.