Arton miljoner för ett torg– varför?

Att bygga om ett torg är inte fel – men den totala prislappen för Tors Plan är lite i dyraste laget, menar insändarskribenten, som undrar om Hultsfred drabbats av mindervärdeskomplex gentemot andra kommuner.

Ombyggnationen av torget Tors Plan i Hultsfred blir dyr, menar insändarskribenten. "Varför bygger man om ett torg i en landsortskommun för så många miljoner?"

Ombyggnationen av torget Tors Plan i Hultsfred blir dyr, menar insändarskribenten. "Varför bygger man om ett torg i en landsortskommun för så många miljoner?"

Foto: Jimmy Larsson

Insändare2022-09-20 11:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ombyggnationen av Tors Plan kostar 18 miljoner. Det låter som lite väl mycket pengar. Många har uttryckt sig och haft åsikter. Det ska bli så fint med vattenspegel och sittplatser (som jag kommer ihåg fanns det redan sittplatser innan.) När man ändå skulle gräva om va-systemet, så gör man ett stort jobb direkt. Gör om det till gågata och förbjuder biltrafik och gör en säker väg från den gamla gågatan och in i Köpingsparken (järnvägsparken) där det finns en lekplats. Undrar vad torgplatserna ska kosta efter att kommunen lagt så mycket pengar på det?

Affärs- och restaurangägarna säger att de inte blivit tillfrågade och säger att de kommer att få ännu svårare att få kunder till sina lokaler. I hyreshusen finns det personer som har svårt att ta sig fram med rullatorer. Men andra som har barn i centrum är glada att en farlig bilväg försvinner. 

Det är inte dåligt att man bygger om ett torg, men antalet miljoner förvånar. Det är mycket annat som det bli nej på, för att det kostar för mycket.

Undrar hur det blir med bil- och lastbilstrafiken. Redan idag så är Västra Långgatan en stoppkloss med farthinder utanför Lindblomskolan och nu ska man inte kunna köra på Storgatan heller. Ska man slussa trafiken förbi järnvägsstationen istället? Eller är det så att Hultsfreds kommun inte vill ha någon trafik genom samhället över huvud taget?

Varför bygger man om ett torg i en landsortskommun för så många miljoner? Accepterar man inte att man är en landsortkommun? Har Hultsfreds kommun lite mindervärdeskomplex gentemot andra lite större städer i närheten?