Här vill kommunen bygga ny förskola

Efter många turer hit och dit har man äntligen satt ner foten och bestämt sig var den nya förskolan ska byggas.

Precis här i slutet på Stenkullavägen vill kommunen bygga den nya förskolan i Vena. Efter mycket arbete har äntligen en plats kunnat pekas ut.

Precis här i slutet på Stenkullavägen vill kommunen bygga den nya förskolan i Vena. Efter mycket arbete har äntligen en plats kunnat pekas ut.

Foto: Olof Carlson

Vena2023-04-27 11:16

Ända sedan tanken på en ny förskola dök upp har en arbetsgrupp varit i gång med att titta på flera olika ställen i samhället. Eftersom Vena samhälle är ordentligt kuperat, har det varit svårt att hitta ett bra ställe.

– Men vi har tittat på flera ställen i Vena. Och nu äntligen tar frågan ett stort steg framåt, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Nu har man kommit fram till att bästa platsen för den nya förskolan är just här, i åkerkanten vid Stenkullavägen. 

Men det är inte bara till att börja bygga. För att följa regelboken måste det till en detaljplan för området, och kommunledningen ger nu miljö- och bygg i uppdrag att snickra till en sådan.

Men det dröjer innan barnen kan flytta in. Lars Rosander räknar med att det tar ett år innan en ny detaljplan är klar. Och sedan tar det ett år till innan förskolan är på plats och färdig.

Han räknar med att man ska kunna beställa en av SKR:s färdigupphandlade förskolor. Och de har en utlovad byggtid på ett år, från avrop till inflyttning.

Att bygga en ny förskola i Vena blir att "slå två flugor i en smäll".  Dels för att frigöra lokaler i skolan, som är ordentligt trångbodd som det är i dag, Men också för att kunna göra sig av med modulen som förskolan använder i dag, och på sätt minska lokalkostnaderna markant.

– Men nu är det igång på riktigt, säger Rosander, det finns många barn i Vena och det är positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!