Minnesord Bert Waldau

Bert Waldau Nilsson

Minnesord2020-10-24 08:00

Det är med stor sorg vi nåtts av budet om att Bert Waldau Nilsson fått sluta sitt liv 83 år gammal. 

Bert föddes på Åländersö i Opphem där hans föräldrar drev ett lantbruk. Han växte upp tillsammans med sex syskon. Bert gick som barn genom skogen på ön och åkte med båt över sjön till skolan som fanns i Opphem. Det blev även studier på Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa. Bert ingick 1964 äktenskap med Ann Marie Waldau och de fick tre barn och så småningom även barnbarn. 

Bert arbetade i många år på Kindasågen och förenade detta med arbete på föräldragården i Norra Rothult. Bert utbildade sig på Rikssågverksskolan i Skoghall och undervisade sedan några år i sågverksteknik på ett gymnasium i Eksjö. Det blev även arbete några år på AKE i Mariannelund. Bert ägnade sig senare i livet åt skogsarbete på olika platser i Kinda.

Bert engagerade sig med stort intresse inom politiken i Kinda kommun. Han representerade Centerpartiet i kommunfullmäktige och var några år ordförande i skolstyrelsen. Bert blev tidigt medlem i Elimförsamlingen i Kisa. Där var han en omtyckt ledare för barnen i J1 och var även sekreterare i församlingens styrelse. Bert tillhörde sedan 2009 den nybildade Kisa Frikyrkoförsamling. Bert har sedan 2011 engagerat sig med stor glädje i Hjärta till Hjärtas secondhandbutik i Kisa. Som pensionär fick Bert ett stort intresse för hembygden och han var under några år ordförande i Kisa-Västra Eneby hembygdsförening.

Bert var delägare i Åländersö Gård där han ägnade sig åt både skogsarbete och kräftfiske. Jag och övriga svågrar minns ett mycket gott samarbete på ön under många år. Vi arbetade sida vid sida och fick även tid för goda samtal under matrasterna.

Under pensionärstiden fick Bert ett stort intresse för resor till många platser i världen. Det var särskilt Thailand som var ett omtyckt resmål. Själv minns jag med stor glädje en fin resa 2010 till Israel som vi gjorde tillsammans med fruar och syskon.

Bert var en mycket ansvarskännande och pålitlig person. Det var alltid trevligt att komma på besök i de olika hemmen som han och Ann Marie hade i Kisa. I hans sista bostad på Vagngatan hade Bert en fantastiskt fin utsikt över Kisa samhälle. Men nu har han fått flytta till ett land med en ännu större skönhet. 

Vi tackar Gud för alla år av fin gemenskap och önskar honom en skön vila i det himmelska landet. Våra tankar går till hustrun Ann Marie och barnen med familjer och vi lyser frid över Berts ljusa minne.

Berts syskon, svågrar och svägerskor genom Anders Olaison

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!