Svag nedgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsätter att pressas nedåt efter den svaga inledningen på veckan. Det breda OMXS-indexet handlades runt nollan på onsdagen och hade backat 0,2 procent vid stängning.

Börs2023-08-16 07:55

Mest nedåt bland tungviktarna gick molntjänstföretaget Sinch och telekombolaget Ericsson, med tapp på 4,0 respektive 1,7 procent.

Bland vinnarna fanns storbanken Swedbank och klädkedjan H&M, upp med 0,8 respektive 1,4 procent.

Inför börsöppningen hade detaljhandelsbolaget New Wave Group och förvärvsbolaget Storskogen presenterat kvartalsrapporter. New Wave-aktien rasade 14,2 procent och för Storskogen blev det ännu värre, ned 27,0 procent.

Sectra lyfte 6,3 procent sedan medicinteknikbolaget rapporterat om en amerikansk stororder på medicinsk bildhantering som molntjänst värderad till 227 miljoner dollar på tio år.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. Londonbörsens FTSE 100-index i London föll något, medan CAC 40-index i Paris och DAX-index i Frankfurt handlades i linje med Stockholmsbörsen, runt nollan.

Konjunkturoro till följd av Kinas tillväxtproblem i kombination med en allt mer utbredd farhåga om att ränteläget kommer att ligga kvar på en hög nivå länge för att få bukt med inflationen i länder som USA präglar marknaden.

Handeln skedde inför att USA:s centralbank Federal Reserves protokoll från julimötet släpps under onsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!