Börsen steg 8 procent under veckan

Stockholmsbörsen stängde på plus 1,1 procent inför helgen. Börsens breda index har rusat 8,2 procent under veckan – och befinner sig på samma nivå som för en månad sedan.

Stockholmsbörsen hämtade ny kraft och avslutade på plus. Arkivbild.

Stockholmsbörsen hämtade ny kraft och avslutade på plus. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Börs2022-03-18 07:52

Stockholmsbörsens OMXSPI-index pendlade kring nollan under fredagen, men återhämtade sig och pekade på plus 1,1 procent när handeln stängde.

Storbolagslistan OMXS30 steg 0,9 procent, med molntjänstbolaget Sinch och livekasinoleverantören Evolution i topp med uppgångar på 5,1 respektive 3,7 procent. I botten återfanns telekombolagen Tele2 och Telia med nedgångar på 3,2 respektive 1,7 procent. Bland dagens stora vinnare på börsen som helhet fanns den digitala tidningstjänsten Readly som rusade 14,4 procent.

Uppgången för OMXS-index summeras till 8,2 procent under handelsveckan, och innebär att börsen står på samma nivå som för en månad sedan. Men den har fortfarande en bit kvar att klättra för att komma tillbaka till samma nivåer som vid årsskiftet – sedan dess har det breda indexet tappat 12,9 procent.

De ledande Europabörserna steg. Londonbörsen lyfte 0,3 procent, Parisbörsen gick upp 0,1 procent och vid 18-tiden pekade Frankfurtbörsen på plus 0,2 procent.

Oljepriset har tagit ny fart upp igen. Efter att brentoljan ramlat tillbaka till runt 100 dollar fatet har priset börjat stiga igen. På fredagskvällen kostade ett fat runt 107 dollar.

Rättad: I en tidigare version angavs felaktig information om Europabörsernas utveckling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!