Han kan bli Svenskt Näringslivs ordförande

Svenskt Näringslivs valberedning föreslår Jacob Wallenberg till ny ordförande inför stämman den 19 maj, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Jacob Wallenberg, ordförande i Wallenbergsfärens maktbolag Investor, har nominerats till ordförande i Svenskt Näringsliv. Arkivbild

Jacob Wallenberg, ordförande i Wallenbergsfärens maktbolag Investor, har nominerats till ordförande i Svenskt Näringsliv. Arkivbild

Foto: Joakim Goksör/TT

Ekonomi2022-04-20 11:48

"Jag känner mig hedrad", skriver Wallenberg i en kommentar.

"Vi lever i en tid av stora utmaningar och förändringar men också möjligheter och där är Svenskt Näringsliv en viktig kraft och en viktig röst i att driva på nya lösningar för fortsatt jobbskapande och en hållbar samhällsutveckling. Små och stora företag har en helt central roll i vårt framtida samhällsbygge som ju är beroende av innovationskraft, riskvilligt kapital, frihandel, nya former av samverkan och en öppenhet inför omvärlden", tillägger han.

Jacob Wallenberg är som ordförande i Wallenbergsfärens maktbolag Investor en av de tyngsta profilerna i det svenska näringslivet. Han är även vice ordförande i ABB, Ericsson, FAM, Patricia Industries och Wallenberg Investments AB samt ledamot i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Svenskt Näringslivs nuvarande ordförande Fredrik Persson är nominerad till ny ordförande för Business Europe, det europeiska näringslivets centralorganisation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!