Billerud Korsnäs ingår miljardaffär med Verso

Billerud Korsnäs planerar att köpa den amerikanska papperstillverkaren Verso Corporation.

Billerud Korsnäs går samman med amerikanska Verso. Arkivbild.

Billerud Korsnäs går samman med amerikanska Verso. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ekonomi2021-12-20 02:21

Affären kostar enligt ett pressmeddelande det svenska skogsindustriföretaget cirka 825 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 7,5 miljarder svenska kronor.

Billerud Korsnäs, som är ledande inom förnybart förpackningsmaterial, hoppas att fusionsavtalet ska sätta fart på tillväxten i Nordamerika och sammanslagningen gör företaget till ett av de största inom papper och förpackningar.

Billerud Korsnäs har också planer på att göra om en den av Versos verksamhet till kartongtillverkning.

"Våra investeringar kommer skapa nya arbetstillfällen i USA på en växande marknad och påskynda övergången från plastbaserade till förnybara förpackningsmaterial", säger Christoph Michalski, VD och koncernchef för Billerud Korsnäs, i pressmeddelandet.

Transaktionen förväntas slutföras under det andra kvartalet 2022, om aktieägare och myndigheter godkänner den. Versos styrelse har gett grönt ljus till affären, och rekommenderat aktieägarna att godkänna uppköpet.

Även Billerud Korsnäs fyra storägare ställer sig positiva till förvärvet, som är tänkt att finansieras med hjälp av bland annat en företrädesemission på uppemot 3,5 miljarder kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!