Aktierna som småsparare ratade

Sinch och Investor tillhörde bolagen som småsparare valde att plocka upp under november. Hemnet och SKF fick dem i stället att trycka på säljknappen, visar ny månadsstatistik från Nordnet.

Hemnet med vd:n Cecilia Beck-Friis fick inget nytt förtroende bland Nordnets kunder. Arkivbild.

Hemnet med vd:n Cecilia Beck-Friis fick inget nytt förtroende bland Nordnets kunder. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ekonomi2021-11-29 22:14

Just molntjänstbolaget Sinch föll kraftigt i samband med sin delårsrapport vilket uppenbarligen sågs som ett läge att gå in i bolaget för många småsparare.

"Många tyckte helt enkelt att fallet på rapporten, som bland annat visade på en långsammare organisk tillväxt och kommentarer om prispress, var orimligt stort. Att köpa i kursfall är ett både bekant och populärt mönster hos Nordnets kunder, även om inte alla kursfall per automatik betyder rea", skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt i en kommentar.

Ytterligare ett sådant exempel är livekasinobolaget Evolution som också fallit kraftigt under november. På säljsidan finns framförallt bank - och verkstadssektorn.

"Verkstad har gått starkt under en stor del av året, men tappat fart under hösten. Nu får vi istället rapporter om lite mer osäkra makroutsikter samtidigt som det blir allt viktigare för investerare att hålla koll på vilka bolag som kan föra vidare ökade kostnader för till exempel råvaror och frakt ut till kund, och vilka som har svårare att göra det", säger Frida Bratt.

Fakta: Mest köpta och sålda aktierna bland Nordnets kunder i november
Mest köptaMest sålda
SinchHemnet
InvestorSKF
SBBNordea
EvolutionEssity
Swedish MatchSwedbank
EmbracerBoliden
NibeTelia
HexatronicCoinbase
IndustrivärdenEpiroc
SandvikAtlas Copco
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!