Jag undrar också hur man kan försvara att stadshuset, där bara vuxna människor som kan fixa sitt eget mellanmål, har en cafeteria? I det här läget kanske man ska spara in på den cafeterian istället och behålla cafeteriorna på våra båda högstadieskolor! Summan för vad de kostar är ungefär densamma. Antalet vuxna i skolan är redan lågt. Ungdomarna behöver vuxenstöd i form av fritidsledare och cafeteriapersonal. Den personalen är en stor del av vårt värdegrundsarbete i skolan! De gör att eleverna känner sig trygga utanför klassrummet.
Att det saknas pengar kan bland annat bero på den omorganisation som skett. Man säger att man sparat två tjänster, men man pratar inte om några löneökningar för de som fick vara kvar! Alla chefer som flyttats har fått löneökning. Vissa chefer har fått behålla sin lön på sin nya tjänst som innebär mindre ansvarområden. Det handlar om ca 10 000 kr i månaden vilket givetvis blir 120 000 på ett år! Behöver vi säga mer än att exemplet handlar om en chef och det finns fler fall som är av samma karaktär. En chef kostar mellan 15 och 30 000 kr mer i månaden än en lärare och en fritidsledare (med längre anställning).
Frågan är nu; Vad ska vi egentligen spara på?
Trötta lärare och mammor
Sluta skär ner i skolan
Nu är det nog! Vi har sparat tillräckligt på våra barn och ungdomar. I barnens stad är det inte rimligt att ett barns utbildning kostar 8000 kr mindre än riksgenomsnittet, samtidigt näst lägst i länet. Där bland annat finns orsaker till att vår måluppfyllelse inte är så bra som vi vill ha den.
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.