Om valfläsk och brutna vallöften

En del blev nog glada när socialdemokraterna i Vimmerby lovar att bevara kransortskolorna nästa mandatperiod om dom vinner valet. Ingenting har diskuterats med deras majoritetspartner moderaterna utan det är S eget vallöfte men med tanke på förra valets löften år 2014 har jag några enkla frågor.

LV Debatt2017-12-19 11:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kransortskolorna skulle bevaras. Hur blev det?

Jo, det blev folkomröstning då ni direkt efter valet bröt vallöftet och ville lägga ner kransortskolor och förskolor.

Skatten skulle inte höjas. Hur blev det?

Jo, skatten höjdes med 50 öre men det allra största sveket mot era väljare var när ni slog er samman och bildade majoritet med två kommunalråd. Det var helt otippat och oväntat för era väljare som så troget gick och röstade på någon av er med förhoppning att det skulle bli antingen S eller M som skulle styra Vimmerby, inte två.

En del ledamöter hoppade av i protest i kommunfullmäktige. Nu är det alltså åtta månader kvar till nästa val, inte lång tid och helt plötsligt lovar socialdemokraterna guld och gröna skogar. Man ska redan till nästa år bygga gång och cykelväg i Gullringen, en fråga som varit igång ändå sedan 2007 och egentligen inte ska bli av förrän år 2021 och helt plötsligt ska man byta vikvägg och golv på Vimarskolans idrottshall, en fråga Centern drivit hårt i flera omgångar men inte fått gehör för.

Efter alla nedskärningar och svikna löften är förtroendet inte så stort hos invånarna gentemot er, vilket är helt förståeligt. Förtroende är något som tar tid att bygga upp, betydligt längre tid än åtta månader som är kvar till nästa val.

Jag höll på att glömma bort att tala om att det är ju enklare att kopiera andras förslag än komma med egna.