Hur kan vi inte ha råd när socialnämndens överskott är så stort?

I april förra året beslutades det att idyllen Ulveberg skulle läggas ner. Trots massiva protester från både allmänhet, oppositionen i KF, brukarna på Ulveberg samt personalen där vek sig inte majoriteten ett dugg. Det ska avvecklas på grund av besparingar, ca 200 000 kr/år.

LV Debatt2017-10-11 12:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sagt och gjort, brukarna flyttade och djuren såldes. Nu ligger gården ute till försäljning men det konstiga är att på förra KF-mötet när det var uppe i debatt om Vimmerby kommuns dåliga ekonomi så fick jag plötsligt höra att socialnämnden fått ett överskott på ca 25 miljoner på grund av de ensamkommande förra året.

Det låter ju onekligen bra men om detta är sant, varför inte omfördela dessa pengar så att Ulveberg kunde räddas, samt bifalla motionen om gratis halkskydd till våra kära pensionärer, ca 100 000 kr/år?

Motiveringen om halkskydd löd, vi har inte råd med detta. Mycket konstigt med ett sånt överskott. Nej, här ligger en hund begraven någonstans. Varför inte upprätta ett bokslut med dessa siffror, lätt tillgängligt för Vimmerby kommuns invånare på kommunens hemsida? Nu har ni chansen. Upp till bevis. Ni har ju ingenting att dölja om detta är sant. Om inte, ja då är det någonting som inte stämmer.

Nu har kommunen chans att bevisa sanningshalten om ett överskott. Ta vara på detta och gör det nu.